Sluit je vandaag nog aan bij de vrienden van Bkks.

Beeld je eens in … Je krijgt te horen dat je kind kanker heeft. Je wereld stort in. Je weet dat vandaag 85% van de kinderen met kanker genezen. Maar wat als jouw kind bij die andere 15% behoort die niet genezen. Je mag er niet aan denken. Zeker niet. Maar van nature uit denk je toch dat de kans bestaat dat …

Meestal nemen beide ouders onbetaald verlof, gaan deeltijds werken, of zoeken andere mogelijkheden om constant, of afwisselend bij hun kind te kunnen zijn.

In ons land wordt al veel terugbetaald qua ziekenhuizenkosten en bijhorende, maar toch horen we vaak ouders zeggen; dat zelfs met een hospitalisatieverzekering niet te beredderen valt.

Door inkomensverlies (ten gevolge van minder werken) en de extra kosten die niet worden terugbetaald, komen gezinnen, vaak eenoudergezinnen, in financiële problemen.

Naast het menselijk drama dat hun overkomt, hangt er misschien ook nog een financieel boven het hoofd.

Net daarom hebben we “De Vrienden van Bkks” in het leven geroepen om onder andere deze gezinnen financieel bij te staan.

Naast de financiële steun die we aan deze gezinnen bieden, trachten we de kinderen even uit hun ‘ziek gevoel’ te laten uitstappen. Niet alleen voor de zieke kindjes doen we dingen de hun oogjes terug laten fonkelen, even niet aan hun ziekte te laten denken. Tevens bezorgen deze voor de ouders, zus(jes) en broer(s) ook onvergetlijke momenten.

Momenten waaraan ze nog vaak zullen terug denken, en die hun door moeilijke tijden zal helpen door te komen.Niet alleen gezinnen steunen…

We brengen ook meerdere bezoeken per jaar aan volledige kinderafdelingen van ziekenhuizen, om daar te verassen met speelgoedpakketten, didactisch materiaal en thematisch decoratiemateriaal om de afdelingen op te fleuren. Ook voor het ziekenhuispersoneel hebben wij een kleine attentie als dank voor hun inzet voor de kinderen en hun familie.

Elke keer als ik iemand de vraag stel; ” Kan U enkele euro’s per maand missen ? ” , dan kijkt men mij aan met een blik van, NATUURLIJK kan ik dat. Wat betekent nu nog enkele euro’s per maand ? Dat komt overeen met enkele koffies of pintjes minder drinken gedurende een maand, dat voel ik niet in mijn portomonnee.

MAAR voor de gezinnen die wij steunen maakt dit een wereld van verschil. Niet alleen Uw  euro’s maar alle euro’s samen maken het verschil voor onze gezinnen.

Sluit je daarom vandaag nog aan bij De Vrienden van Bkks via onderstaand inschrijvingsformulier.

Ontvanger: Naam: Belgisch Kinder Kanker Steunfonds vzw

Identificatienummer: BE09ZZZ0835627680

Adres: Diesterstraat 67A bus 001, 3800 Sint-Truiden

Dank U

Voor uw steun en bijdrage

Volg ons op sociale media

facebook
instagram
Insert Image