Onze missie en visie

Dagelijks krijgt meer dan één gezin  de diagnose te horen: “uw kind heeft kanker” .

Voor de jonge kankerpatiënt en familie betekent dit een lange periode van ontelbare behandelingen, verdriet, angst en heel veel vraagtekens…

Het is de missie van B.K.K.S om als zeer toegankelijke organisatie, een laagdrempelige, ondersteuning aan te bieden voor gezinnen met een kind (van baby tot jong volwassene) getroffen door kanker.

Onze aandacht gaat niet enkel naar de jonge kankerpatiënt maar ook naar het volledige gezin.

De impact van de ziekte op het gezin is een vaak onderschat aspect.

Via sensibiliseringscampagnes willen wij dit publiekelijk aankaarten.

Gewoon en ongedwongen

Onze ondersteuning start met een persoonlijk bezoek waar ruim tijd is voor een luisterend oor zodat er mogelijk “een verbinding” met het gezin kan ontstaan.

Op eigen wijze(n)

Elk gezin is anders, wat maakt dat B.K.K.S niet werkt met een vast recept, met een vast moment en/of afgelijnde tijdsduur.

Integer

Respectvol, zorgzaam omgaan met grenzen, gevoelens en gegevens behoren tot de vaste kernwaarden bij onze organisatie

Getuigenissen

Via mijn schoonmoeder kwamen wij in contact met het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds . Tijdens de behandeling van onze zoon Samuel zocht zij via google een kinderkankerfonds om ons te steunen. Het Belgisch Kinder Kanker steunfonds was degene die haar het meest aansprak. Zij nam via mail contact op met BKKS.

Het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds heeft ons moreel en financieel ondersteund. Zowel op de momenten dat we het nodig hadden als op onverwachte momenten. Een zoo-abonement, cadeaus voor onze 4 kinderen, maandelijkse financiële bijdragen, huisbezoeken,…

Wij zouden het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds zeer zeker aanbevelen aan andere ouders die hetzelfde meemaken als wij.

Het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds kunnen we het best omschrijven als een warm, humaan en zeer toegankelijk fonds dat op een vrijblijvende en menselijke manier het gezin ondersteunt. Wim neemt zijn taak met zeer veel toewijding op.

Thomas Gysemans
- Papa van Samuel

In de lente van 2019 kregen we het zware nieuws te horen. Bij mijn zoon, Wout werd leukemie vastgesteld. We stonden aan de grond genageld. Zoveel angst, zoveel vragen, … We kwamen terecht in een totaal onbekende wereld van dokters, verplegers, onderzoeken, … Gelukkig werden we op alle vlakken geweldig ondersteund. Zowel de dokters als de verpleging deden en doen nog steeds hun uiterste best . Maar niet alleen op medisch vlak worden we heel goed verzorgd. Om voor kankerpatiëntjes het leed te verzachten zijn er verschillende vrijwilligers in de weer. In het ziekenhuis maakten we o.a. kennis met Moeke Mie. Zij creëerde, samen met tante Ingrid prachtige ‘muzikale’ mutsen voor Wout. Moeke Mie bracht ons ook in contact met het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds.

Het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds zorgde er voor dat het achterstallige bedrag van de zorgondersteuning werd rechtgezet. Ook zullen ze financiële hulp bieden bij het communiefeest van Wout. Bovendien steunen ze mij financiëel bij een gedeeltelijke renovatie van mijn huis.

Ik zou zeker het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds aanbevelen aan andere ouders !!! Daar bestaat geen twijfel over !

Voor ons was het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds een totaal onbekende. Het is onbeschrijflijk hoe zij, met hulp van zoveel vrijwilligers, de kankerpatiëntjes en hun familie een hart onder de riem steken. In deze moeilijke en zware periode zorgen zij onbaatzuchtig voor leuke momenten . Ze bieden zowel morele als materiële steun ! We werden door hen positief verrast !!! Hiervoor DANKJEWEL !!!

Tim Gastmans
- Papa van Wout

Dank U

Voor Uw steun en bijdrage

Volg ons op sociale media

facebook
instagram
Insert Image